top of page
Lisa 3.jpeg

ONTDEK WIE IK BEN

Ik ben Lisa Demeulenaere, klinisch psychologe en oplossingsgerichte cognitieve systeem therapeut i.o.

Verder zou ik mijzelf omschrijven als een natuurlover die houdt van lange wandelingen, familiemens, leergierig en gedreven persoon, iemand die graag sport, die graag nieuwe plaatsen ontdekt en vooral probeert te genieten van de kleine dingen in het leven.


Als psychologe denk ik dat ik jou kan helpen door mijn vermogen om door de problemen heen te kijken naar de mogelijkheden en kwaliteiten. Ik probeer steeds onvoorwaardelijk respect te tonen voor iedereen zijn situatie. In de therapie kom ik graag tot een samenwerking waarin jij mee het tempo, de doelstellingen, inhoud en het begin- einde van de therapie bepaalt. Ik vind het steeds belangrijk om eerst te luisteren naar wat jij reeds geprobeerd hebt om beter te worden alvorens je de moedige stap zette om tot bij mij te komen. In de therapie krijg je inzicht in jouw eigen waarden en existentiële keuzes (hoe wil ik leven, welke rollen vind ik belangrijk). We gaan samen gewoontes (gedrag, gedachten en gevoelens in een bepaalde context) onderzoeken en zoeken naar alternatieve gedachtes en gedrag. Het is de bedoeling dat je niet meer vast zit in één manier van denken, één manier van doen, maar de keuze (terug)krijgt om weer een leven te leiden dat past bij wie jij als persoon wil zijn. Alsook vind ik het belangrijk om elk individu in zijn/haar systeem te bekijken (werk, relatie, kinderen...). Daarom kan een partner of ander gezinslid in de therapie betrokken worden indien je dit wenst.

Tijdens mijn sessies werk ik soms interactief en doe ik rollenspel i.k.v. assertiviteit of relaxatie oefeningen i.k.v. stress klachten. Indien je dit wenst geef ik graag ook eens een huiswerkopdracht mee. Gedurende de ganse therapie wordt rond jouw doelstellingen gewerkt die bij de intake worden besproken, maar later bijgesteld kunnen worden. Het eerste gesprek is uiteraard een verkennend gesprek, waarna jij kan beslissen of je een verdere begeleiding al dan niet ziet zitten.

Over : Over mij
bottom of page